Follow by Email

Translate

"Menulis bukan suka-suka, menulis bukan kerja gila, menulis harus ada rasa; gerak hati ilham Sang Pencipta."

FREEMASON DALAM OLIMPIK 2012

Isnin, 30 Julai 2012

LOGO OLIMPIK 2012
Setiap negara yang menjadi tuan rumah bagi acara sukan berprestij pasti akan memikirkan pelbagai cadangan yang bernas bagi menjalankan promosi dan iklan. Hakikatnya, strategi pengiklanan yang berkesan telah terbukti berjaya menarik minat pengunjung untuk datang ke negara mereka. Buktinya, lihat sahaja bagaimana negara-negara yang besar menganjurkan sukan saban tahun.

Malaysia juga tidak terkecuali menjalankan promosi dengan cara yang sangat kreatif ketika berlangsungnya acara Sukan Komanwel pada tahun 1998. Saya berkesempatan menyaksikan acara pembukaan yang gilang-gemilang di Stadium Nasional Bukit Jalil ketika itu kerana mengikuti program jemputan sekolah-sekolah seluruh Malaysia. Kami menginap di Universiti Pertanian Malaysia (UPM) - yang kini dikenali sebagai Universiti Putra Malaysia. Memang meriah dan menyeronokkan. Tambahan, umur ketika itu baru mencecah 12 tahun.

Semalam, tatkala menyaksikan acara pembukaan Sukan Olimpik 2012 di kaca televisyen, saya menjadi cukup kaget dan kagum. Perjalanan acara yang sangat lancar dan kreatif jelas memperlihatkan persediaan dan perancangan yang sungguh teliti. Saya terfikir, siapakah yang berani mempertaruhkan jutaan wang untuk acara berprestij seperti itu? Siapakah tulang belakang di sebalik acara gah tersebut?

Hati terdetik. Laman sesawang saya jelajah dan saya temui jawapannya. Barangkali ada yang skeptikal apabila membaca tajuk artikel kali ini tetapi inilah hakikat yang mesti kita telan sebagai umat Islam akhir zaman yang cabarannya bukan calang-calang.

1. FREEMASON jelas menguasai acara kali ini. Lokasi London adalah tapak berlangsungnya legasi pemerintahan Britain yang terang-terangan menjadi penyokong kuat ajaran jahil tersebut.

2. LOGO OLIMPIK yang unik rupa-rupanya menyembunyikan perkataan ZION yang bererti Zionis (saudara mara Israel)
MASKOT OLIMPIK 2012
3.  MASKOT BERMATA SATU pula terang-terangan menyerupai gambaran DAJJAL.
MASON
4. Penggabungan KARTUN yang menjadi siulan kanak-kanak iaitu MARIO dan SUPER SONIC dalam iklan promosinya menunjukkan 'kekreatifan' mereka mengaburi mata dunia. Mario + Sonic = MASON (FREEMASON)
PIRAMID BERMATA SATU
5. Besi lampu berbentuk PIRAMID BERMATA SATU di sekeliling stadium juga adalah salah satu lambang kebanggaan golongan tidak beriman ini.

6. Penganjuran acara pada bulan RAMADAN langsung tidak menghormati umat Islam seluruh dunia.

Surah at- Toriq ayat 15-16 telah menjelaskan firman Allah:

"Sesungguhnya mereka (yang menentangmu, wahai Muhammad) bermati-matian menjalankan rancangan jahat, dan aku (Allah) pula tetap bertindak membalas rancangan jahat (mereka dan menggagalkannya)."

Dengan adanya 'tangan-tangan dan tulang belakang' yang kuat seperti itu, maka tidak mustahillah, acara ini dapat berlangsung dengan terancang. Sungguhpun golongan kuffar ini mahu menerapkan fahaman tidak sihat dalam pemikiran dan budaya umat manusia di dunia, ingatlah perancangan Allah lebih hebat daripada segalanya!

MHT: Suka menonton acara pembukaan dan penutup Olimpik Beijing 2008. Sangat kreatif!

0 Komentar:

Catat Ulasan

"Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara."

Buat insan bernama guru, tulus dari nubari... teddybear sorry
Related Posts with Thumbnails